Czym różni się piekarnia przemysłowa od rzemieślniczej?

Tutaj znajdziesz więcej informacji o ofercie tradycyjnej piekarni Kraków

Pieczywo jest jednym z głównych składników codziennego jadłospisu. Spożywamy go naprawdę wiele, więc najlepiej, kiedy będzie on wysokiej jakości. Nic więc dziwnego, iż produkowane w fabrykach chleby tracą ostatnio klientów – bywają niezbyt smaczne, a po kilku dobach są już niezdatne do zjedzenia. Na polskich stołach ostatnio bardzo często spotkać można natomiast produkty wyrabiane klasycznymi metodami oraz niezawierające syntetycznych domieszek poprawiających ich trwałość. Czemu warto je jeść? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?

Jakie produkty oferuje nam tradycyjna piekarnia?

Jak nietrudno stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie lub pozostałych większych miejscowościach swoją działalność opiera na tradycyjnych chlebach. Zwykle są produkowane na zakwasie, lecz łatwo kupić także pieczywo drożdżowe. Oprócz tego miłośnicy rzemieślniczych piekarni chętnie kupują pieczywo, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – na przykład precle. Tradycyjne chleby dostarczają często też rozmaite ziarna lub rodzynki.

Dlaczego powinieneś wybrać chleb z tradycyjnej piekarni?

Przyczyną popularności tradycyjnego pieczywa okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem wypada dużo lepiej niż chleby z fabryki. Zaletą opisywanego pieczywa okazuje się także jego różnorodność – wśród dziesiątek rodzajów wszyscy klienci kupią produkty dla siebie. Nie można zapomnieć także tego, iż wypieki, które oferuje tradycyjna piekarnia są o wiele zdrowsze, ponieważ nie dostarczają niebezpiecznych dla naszego zdrowia chemicznych dodatków.

Siedziba firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]